Ingredients:
- 250 g de camagrocs
- 300 g d'arròs
- 1 ceba
- Vi blanc
- Caldo de verdures
- Formatge parmesà
- Sal
Elaboració:
Primer de tot s'ha de picar la ceba ben petita amb el ganivet, un cop la tenim tallada, l'afegim a la cassola on amb un raig d'oli. S'ha de deixar sofregir la ceba fins que estigui ven tova, a foc molt baix i tapada.
A continuació s'ha d'afegir els camagrocs i deixar coure amb el foc baix i tapat.
Quan tinguem la ceba i els camagrocs ven toveta s'ha d'afegir l'arròs i deixar-ho coure una estona, fins que l'arròs sigui brillant.
A continuació s'hi ha d'afegir el vi blanc i deixa reduir fins que s'evapori l'alcohol.
Un cop hagi desaparegut l'alcohol s'afegirà el caldo, el necessari per cobrir l'arròs de la cassola, i ho deixarem coure durant 20 minuts, els primers 5 minuts ho tindrem destapat i amb el foc alt, els 15 minuts restants ho tindrem a foc mitjà i tapat, s'ha d'anar controlant i afegir el caldo de mica en mica.
La sal s'ha d'afegir amb el caldo i tastar que es noti (no ha d'estar salat però s'ha de notar), per què quedi bé l'arròs s'ha de bullir amb l'elaboració una mica pujada de sal.
Els últims 5 minuts de la cocció s'hi afegirà el parmesà ratllat i es deixarà acabar de coure i ha de quedar amb una textura cremosa.
Bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada