Granissat de mora, iogurt i ametlles

Ingredients:

  • iogurt natural
  • menta aromàtica

Pel granissat

  • mores
  • aigua
  • sucre

Pel crocant

  • ametlles torrades
  • aigua
  • sucre
 

Elaboració:

Es posa un pot al foc per fer bullir aigua.

A continuació en un bol s’hi posen les móres netes i amb una forquilla es xafen bé per tal de poder extreure’n el color, l'aroma i el gust.

Seguidament s'afegeix l'aigua calenta al bol amb les móres i es tapa amb un plat o una tapa.

Quan les móres ja estan ben infusionades (10 o 15 minuts) es colen i recollim en un bol l'aigua de móra.

Un cop tenim l'aigua recollida, s'hi afegeixen 3 o 4 cullerades de sucre i es deixa refredar. Quan està fred es posa al congelador.

Al cap de 30 minuts s'ha de treure i remenar l'aigua que començarà a estar glaçada. A partir d'aquí s'ha d'anar repetint l'acció de remenar cada 15 minuts, per tal d'aconseguir la textura de gel picat del granissat.

Una vegada tenim el granissat fet, s'ha de reservar i esperar el moment de construir el plat (s'ha de tenir en compte que les copes s'han de posar al congelador per poder muntar-ho bé).

Cal posar un pot al foc amb abundant sucre, cobrir-ho d'aigua i deixar que vagi bullint.

Per fer el crocant, s'han d'agafar les ametlles torrades i picar-les amb la mà de morter fins a aconseguir trossets més o menys petits (no han de quedar triturades).

Un cop les ametlles estan picades s'han d'afegir al pot del foc i anar remenant sense parar fins que es vegi que ja no hi ha líquid.

Quan estan les tres fases del postre preparades només cal muntar la copa, primer de tot s'afegeix el iogurt, a continuació el granissat de mora i finalment el crocant d'ametlla. Just abans de presentar-ho s'ha de fregar la menta per la part superior de la copa per donar-li aroma.

Bon Profit!

Albergínies farcides

Ingredients (3 persones):

  • 3 albergínies petites
  • 2 seves tendres mitjanes
  • 3 tomàquets madurs
  • 1/2 Kg de carn picada (barrejat de porc i vedella)

Elaboració:

Primer de tots s'ha de tallar les albergínies per la meitat i buidar-les, utilitzant una cullera i el ganivet, s'ha d'anar amb compte de deixar una mica de polpa enganxada a la pell per poder farcir-les millor, tota la polpa la reservem amb sal en un plat. Mentre estem buidant les albergínies, s'ha de posar una olla amb aigua a escalfar.

Seguidament posem les albergínies buides dins l'olla i s'han de fer bullir durant 5 minuts.

Un cop tenim les albergínies buides i bullides s'han de colar i deixar refredar, seguidament es talla la seva ben petita i es posa a la paella a sofregir amb un polsim de sal.

Quan la seva estigui ben enrossida, s'afegeixen els tres tomàquets madurs ratllats, s'afegeix una mica de sucre i es deixa a foc alt fent Xup Xup.

Quan ja tenim el sofregit de seva i tomata fet es rectifica de sal i s'afegeix la carn picada i la polpa de l'albergínia neta (li traiem la sal i la passem per aigua).

Es deixa coure tot, fins que l'albergínia estigui cuita. A continuació es procedeix a farcir les albergínies, amb l'ajuda d'una cullera.

Quan les tenim farcides els hi posa formatge ratllat i les posem a gratinar.

Bon Profit!