Cua de bou estofada

Ingredients:

  • Una cua de bou 
  • Carn de vedella trossejada per estofar 
  • 2 Cebes 
  • 1 Porro gran 
  • 4 Pastanagues 
  • 1 pot de tomàquet amb conserva 
  • caldo de carn 
  • 3 patates
  • sal i pebre
  • oli d'oliva 
  • Vermut negre

Elaboració:

En primer lloc posem l'oli a la cassola de fang, i quan estigui calent hi afegim la cua trossejada i la carn, prèviament salpebrada, per segellar-ho, no s'ha de coure, simplement s'ha de fer la primera capa de fora de la carn. Un cop ho tinguem, es retira la carn de la cassola i s'afegeix les cebes, el porro i dues pastanagues per fer el sofregit.

Es posa una mica de sal, el foc lent i es tapa, s'ha d'anar remenant sovint per evitar que s'enganxi, quan ho tinguem llest, s'ha d'afegir el tomàquet en conserva trossejat, afegir sal i sucre i deixar reduir una mica, quan tinguem el tomàquet cuit s'ha de triturar tot el sofregit i passar pel colador xino.

Un cop tenim el sofregit ben fi, s'ha d'afegir la carn, el caldo ben calent i un bon raig de vermut negre, tot el líquid ha de cobrir la carn.

Un cop en aquest punt s'ha d'anar remenant per evitar que s'enganxi i deixar-ho tapat durant 3 aproximadament.

3/4 d'hora abans de retirar l'estofat del foc s'ha d'afegir les patates a daus i les dues pastanagues a rodanxes.

Quan l'estofat estigui al punt, és a dir, que la carn estigui cuita i les verduretes també ho estiguin s'ha de retirar del foc.

La meva recomanació personal és que ús mengeu l'estofat l'endemà, estarà molt més bo si es deixa reposar.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada