Truita de botifarra negra

Ingredients:

  • 6 ous.
  • 2 cebes mitjanes.
  • 1 patata.
  • 1 botifarra negra.

Elaboració:

Primer de tot s'ha de pelar la patata i la ceba, tallar la ceba a juliana i la patata a làmines no massa grans.

Seguidament s'ha de posar una mica d'oli a la paella i afegir les verdures, amb una mica de sal, remenar-les i deixar-les a foc baix amb la tapa posada.

Un cop les tinguem ben sofregides (s'ha de tindre en compte que la patata estigui feta) s'ha d'afegir la botifarra negra tallada a rodanxes, es remena tot i es deixa coure un parell de minuts més.

S'introdueixen els 6 ous en un bol i es baten, seguidament s'afegeix la ceba, la patata i la botifarra als ous.

Un cop tenim la barreja feta, s'ha de posar una mica d'oli a la paella, quan estigui calent, s'afegeix la barreja, es posa el foc mitjà i es deixa tapada.

Finalment, quan veiem que està cuita per les bores s'ha de girar i deixar que es cogui per l'altra cara i ja la tindrem llesta per menjar.

Bon profit!

Cassoleta d'espinacs

Ingredients:

  • Espinacs frescos
  • Pernil salat
  • 1 dent d'all
  • Formatge ratllat
  • Beixamel: llet, farina, mantega i nou moscada.

Elaboració: 

Primer de tot s'han de triar els espinacs i netejar-los ben nets.

Seguidament s'han d'escaldar, en una olla amb aigua bullin es submergeixen els espinacs i es deixen bullin 5 minuts.Un cop tenim els espinacs escaldats, en una paella s'ha de posar l'all picat en daus molt petits i el pernil a tires fines i curtes.

Un cop tinguem l'all daurat i el pernil cuit s'han d'afegir els espinacs, prèviament escorreguts i una mica tallats, s'ha de deixar coure fins que l'espinac perdi l'aigua, s'ha de posar la sal i el pebre.

Un cop ho tenim llest, es retira del foc i procedim a fer la beixamel, en un cassó, es posa una cullerada de mantega fins que es fongui, seguidament s'ha d'anar afegint farina, sense parar de remenar, fins que es desenganxi de les parets. A continuació, amb l'ajuda d'un batedor o barilles, s'afegeix la let calenta sense deixar de remoure i emulsionar la beixamel, finalment s'ha de posar una mica de sal i nou moscada.

Un cop tenim, totes les parts, llestes s'ha d'introduir els espinacs a la cassoleta, cobrir-los amb beixamel i posar una mica de formatge rallat per sobre.

Només queda gratinar-ho al for, durant 8 minuts a 250°C.

Bon profit!