Cassoleta d'espinacs

Ingredients:

  • Espinacs frescos
  • Pernil salat
  • 1 dent d'all
  • Formatge ratllat
  • Beixamel: llet, farina, mantega i nou moscada.

Elaboració: 

Primer de tot s'han de triar els espinacs i netejar-los ben nets.

Seguidament s'han d'escaldar, en una olla amb aigua bullin es submergeixen els espinacs i es deixen bullin 5 minuts.Un cop tenim els espinacs escaldats, en una paella s'ha de posar l'all picat en daus molt petits i el pernil a tires fines i curtes.

Un cop tinguem l'all daurat i el pernil cuit s'han d'afegir els espinacs, prèviament escorreguts i una mica tallats, s'ha de deixar coure fins que l'espinac perdi l'aigua, s'ha de posar la sal i el pebre.

Un cop ho tenim llest, es retira del foc i procedim a fer la beixamel, en un cassó, es posa una cullerada de mantega fins que es fongui, seguidament s'ha d'anar afegint farina, sense parar de remenar, fins que es desenganxi de les parets. A continuació, amb l'ajuda d'un batedor o barilles, s'afegeix la let calenta sense deixar de remoure i emulsionar la beixamel, finalment s'ha de posar una mica de sal i nou moscada.

Un cop tenim, totes les parts, llestes s'ha d'introduir els espinacs a la cassoleta, cobrir-los amb beixamel i posar una mica de formatge rallat per sobre.

Només queda gratinar-ho al for, durant 8 minuts a 250°C.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada