Bunyols de quaresma

Ingredients:

  • 125 g de llet
  • 125 g d'aigua
  • 100 g de mantega
  • 125 g de farina
  • 4 ous
  • un pessic de sal
  • 5 g de sucre
  • oli (per fregir)

Preparació:

Primer de tot cal posar la llet, l'aigua i la mantega en un pot a escalfar.

Quan els líquids comencin a bullir, s'hi afegeix de cop la farina i un polsim de sal i el sucre, ho retirarem del foc i es barreja, fins que obtinguem una massa ferma.

Seguidament s'hi aniran afegint els ous, d'un en un, obtenint cada cop una massa fina i modelable.

Finalment s'han de fregir, s'han de posar boletes (amb l'ajuda d'una cullera o una màniga pastissera) ben submergides amb l'oli ben calent, la teoria diu que es giren sols, no és del tot mentida, però vigileu-los i si cal, gireu-los vosaltres mateixos.

Un cop cuits, retireu-los de l'oli i deixeu-los sobre paper absorbent.

Quan estiguin una mica freds s'han d'enfarinar amb sucre.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada