Ous estrellats

Ingredients (4 persones):

  • 5 patates mitjanes
  • 4 ous
  • 2 tallades de pernil salat (finetes)
  • Oli
  • Sal

Elaboració:

Per començar, s'han de pelar i tallar les patates, es poden tallar a làmines o com si anessis a fer patates fregides, un cop tallades es posen a una paella amb oli i es tapen.

Mentre tenim les patates al foc, posem en una safata de forn les làmines de pernil esmicolades, seguidament les posem al forn a 50ºC - 60ºC 10 minuts, per aconseguir una textura cruixent i sense necessitat de fregir-lo.

Quan tenim les patates fetes, les destapem i les deixem daurar una mica, mentre s'estan daurant les patates posem una paella al foc amb abundància d'oli i hi fem els ous ferrats.

Un cop tenim les patates, els ous i el pernil fet només queda ajuntar-ho tot i gaudir-ho!

Bon Profit!

Can Jobany

El passat 27 de juliol, a mig matí vaig dirigir-me amb la companyia del meu pare cap a les terres d'osona, a les 12h ja estàvem a Calldetense i a l'hora en què teníem la reserva vàrem dirigir-nos cap al restaurant Can Jobany.

És un restaurant rural i amb un encant especial, el seu interior és rústic i molt acollidor.

Mini aperitius
Un cop acomodats a la nostra taula ens van sorprendre uns curiosos mini aperitius: mini fuets Jobany, mini verduretes (pastanaga i remolatxa) amb maionesa de mostassa antiga i julivert i un air barreta de cansalada curada a casa, aquest últim aperitiu era una barreta de pa, buida per dins i molt cruixent per fora recoberta amb una fina làmina de cansalada curada, de moment tot era molt vistos i sobretot, estava molt bo.

Seguidament, continuant amb els aperitius vam poder degustar un globus de formatge blau de centelles, i finalment, per acabar els aperitius vam assaborir un gaspatxo de cirera clarificat amb sardina i aire d'oli d'oliva, aquest plat és difícil d'explicar, aconseguia una combinació de gustos molt bona i curiosa.

Un cop acabats els aperitius vam començar el Menú Temporada, estava compost per quatre plats i dues postres.
En primer lloc ens van servir una coca de full amb foie i poma caramel·litzada.
Llus al vapor suau










A continuació el precedia un caneló de pollastre de pagès rostit amb rossinyols a la crema.
També varem degustar un llus al vapor suau amb gnocchis de carbassa, pernil cruixent i suero de parmesà. Aquest plat potser va ser el que em va sorprendre més, només entregar-te el plat et recomanen que no punxis els gnocchis de carbassa que tels introdueixis sencers a la boca, i evidentment el primer que fas és degustar-los, és sorprenentment curiós quan en mossegar-lo set desfà a la boca convertint-se en un suc de carbassa boníssim, a partir d'aquí, comences a barrejar gustos i textures del mateix plat i realment et quedes fascinada. Com a últim plat vam menjar un garrí rostit cruixent amb trinxat i alls tendres.

L'evolució de la pinya colada
Només quedaven els postres, que van seguir la línia de tot l'àpat sorprenents i boníssims.
Per començar ens van servir L'evolució de la pinya colada, un plat on es jugava amb diferents gustos, colors, textures i aromes.
El seguia un postres pels amants de la xocolata i el cafè. Un tos de pastís envoltat amb gustos forts del cacau i el cafè, amb la dolçor del caramel, i acompanyat de làmines de xocolata.

Tot l'àpat el vam acompanyar d'aigua i un vi negre Brunus
amb denominació d'origen Montsant.

Va ser una experiència inoblidable, vaig gaudir cada moment, cada aroma, cada gust, inclús totes aquelles petites imatges, fotografies o quadres que m'oferia cada plat.

Restaurant Can Jobany

Pollastre al forn amb patata i ceba

Ingredients:

  • 4 cuixes de pollastre desosades
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • Caldo de pollastre
  • Oli
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Orenga
  • Mantega

Elaboració:

En primer lloc s'ha de posar el caldo de pollastre en un pot al foc.

Seguidament es pelen les patates i es tallen a làmines de mig centímetre aproximadament.

A continuació es posa una mica d'oli a la safata i es col·loquen les patates cobrin tot el fons de la safata.

Les patates s'amaneixen amb sal, pebre, orenga, una mica més d'oli i trossets de mantega, quan estiguin ben amanides, les posaran al forn, prèviament escalfat a 200ºC, durant 5 minuts.

S'ha de tallar la ceba a juliana i un cop passat els 5 minuts s'afegiran a la safata de forn, juntament amb el caldo fins a cobrir les patates.

Posar-ho al forn durant 2 o 3 minuts més i seguidament col·locar el pollastre, prèviament salat, a sobre del llit de patata i ceba, s'ha de posar al forn durant 10 o 15 minuts depenent del tros de pollastre.

Bon Profit!