El passat 27 de juliol, a mig matí vaig dirigir-me amb la companyia
del meu pare cap a les terres d'osona, a les 12h ja estàvem a Calldetense i a l'hora en què teníem la reserva vàrem dirigir-nos cap al restaurant Can Jobany.
És un restaurant rural i amb un encant especial, el seu interior és rústic i molt acollidor.
![]() |
Mini aperitius |
Un cop acomodats a la nostra taula ens van sorprendre uns curiosos mini aperitius: mini fuets Jobany, mini verduretes (pastanaga i remolatxa) amb maionesa de mostassa antiga i julivert i un air
barreta de cansalada curada a casa, aquest últim aperitiu era una
barreta de pa, buida per dins i molt cruixent per fora recoberta amb una
fina làmina de cansalada curada, de moment tot era molt vistos i
sobretot, estava molt bo.
Seguidament, continuant amb els
aperitius vam poder degustar un globus de formatge blau de centelles, i
finalment, per acabar els aperitius vam assaborir un gaspatxo de cirera
clarificat amb sardina i aire d'oli d'oliva, aquest plat és difícil
d'explicar, aconseguia una combinació de gustos molt bona i curiosa.
Un cop acabats els aperitius vam començar el Menú Temporada, estava compost per quatre plats i dues postres.
En primer lloc ens van servir una coca de full amb foie i poma caramel·litzada.
![]() | |||||||||||
Llus al vapor suau |
A continuació el precedia un caneló de pollastre de pagès rostit amb rossinyols a la crema.
També varem degustar un llus al vapor suau amb gnocchis de carbassa, pernil cruixent i suero de parmesà. Aquest plat potser va ser el que em va sorprendre més, només entregar-te el plat et recomanen que no punxis els gnocchis
de carbassa que tels introdueixis sencers a la boca, i evidentment el
primer que fas és degustar-los, és sorprenentment curiós quan en
mossegar-lo set desfà a la boca convertint-se en un suc de carbassa
boníssim, a partir d'aquí, comences a barrejar gustos i textures del
mateix plat i realment et quedes fascinada. Com a últim plat vam menjar un garrí rostit cruixent amb trinxat i alls tendres.
![]() |
L'evolució de la pinya colada |
Només quedaven els postres, que van seguir la línia de tot l'àpat sorprenents i boníssims.
Per començar ens van servir L'evolució de la pinya colada, un plat on es jugava amb diferents gustos, colors, textures i aromes.
El
seguia un postres pels amants de la xocolata i el cafè. Un tos de
pastís envoltat amb gustos forts del cacau i el cafè, amb la dolçor del
caramel, i acompanyat de làmines de xocolata.
Tot l'àpat el vam acompanyar d'aigua i un vi negre Brunus,
amb denominació d'origen Montsant.
Va
ser una experiència inoblidable, vaig gaudir cada moment, cada aroma,
cada gust, inclús totes aquelles petites imatges, fotografies o quadres
que m'oferia cada plat.
Restaurant Can Jobany
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada