Musaka a la catalana

Ingredients


  • 250 g de carn picada de vedella.
  • 250 g de carn picada de porc.
  • 2 albergínies mitjanes
  • 1/2 carabassó gran (1 de petit)
  • Ceba
  • Pastanaga
  • 2 tomàquets madur
  • Formatge ratllat
  • Beixamel: Farina, Mantega, Llet

Elaboració:

En una paella courem la carn, per evitar que faci molt de suc, s'ha de posar la carn a la paella amb la paella molt calenta.

Un cop tinguem la carn cuita la reservarem, a la mateixa paella i afegirem una mica d'oli i introduirem la ceba i la pastanaga tallades a trossos petits.

Quan tinguem la ceba i la pastanaga mig cuites hi afegirem el carabassó tallat a tossos petits.

Un cop totes les verdures estiguin cuites hi afegirem la carn i un raig de vi blanc, deixarem evaporar l'alcohol.

Un cop evaporat, hi afegirem els tomàquets madurs ratllats, la sal i el sucre i deixarem que es redueixi fins a la meitat.

Un cop tinguem la farsa preparada, s'ha de tallar l'albergínia a làmines allargades de 0,5 cm d'amplada (més o menys).

Un cop tallada, salarem tots els talls i els courem a la planxa amb una miqueta d'oli.

Ara només queda muntar la mussaca, s'ha d'agafar una safata alta que es pugui posar al forn i cobrir tota la base amb làmines d'albergínia, seguidament posar una part del farcit, seguidament una altra capa d'albergínia, una mica més de farcit, i així fins que s'acabi el farcit o la safata estigui plena fins dalt.

Per acabar s'ha de cobrir de beixamel i posar una mica de formatge ratllat per gratinar.

Ara només cal que ho gratinem (5 o 10 minuts) i ja la tindrem llesta!

Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada