Croquetes de carn

 
Ingredients:

  • Carn cuita, majoritàriament utilitzem de pollastre i gall d'indi, però també aprofitem la carn de porc i de vedella. (aquest plat serveix per fer net de restos de carn).
  • Ceba.
  • Tomàquet en conserva.
  • Alls.
  • Llorer.
  • Pebre negre en gra.
  • Bolets (opcionals).
  • Farina.
  • Llet.
  • Pa ratllat.
  • Ou.
  • Oli.
  • Sal i pebre.

Preparació:

Primer de tot posem en una cassola la ceba tallada a trossos, les especies, els alls partits per la meitat i el tomàquet tallat a trossos (imitant el sofregit del pollastre rostit), i deixem que es cogui, si ens hi agraden, hi podem afegir uns quants bolets.

Un cop ben fet el sofregit afegir la carn esmicolada (sense ossos) i ho deixem coure uns minuts més.

Quan ja hagi fet xup-xup una estona triturem, la carn i les verdures, amb la picadora.

Un cop triturat ho afegirem a una paella amb un bon raig d'oli, quan estigui cuit hi afegirem farina fins que la pasta es desenganxi de les parets.

Quan tinguem la pasta en aquest punt l'hi avocarem la llet (en poca quantitat) fins que quedi una pasta homogènia i fàcilment modelable.

Finalment s'ha de deixar refredar la massa, un cop freda s'ha de donar forma a les croquetes, arrebossar-les amb la farina l'ou i el pa ratllat i finalment fregir-les en abundant oli, procureu que quedin totalment submergides a l'oli (d'aquesta manera fregirem de forma sana i saludable).

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada