Sopa d'hivern

Ingredients:

Pel caldo:
  • aigua
  • porro
  • pastanagues
  • api
  • col
  • nap
  • xirivia
  • carcanada de pollastre
  • ossos pel caldo (os d'espinada, os de vedella, costella...)
  • patata
  • botifarra negra
  • peu de porc
  • Pilotes de carn picada.
  • Orella de porc
*depenent de la quantitat que necessitis s'hi ha de posar més o menys aigua, carn i verdures.

Per la sopa (2 persones)
  • 1 L de caldo
  • 100 g de pasta de sopa
  • sal

Preparació:

Primer de tot s'ha de pelar i netejar totes les verdures i preparar la carn (si està congelada, no cal descongelar-la).

A continuació s'ha d'afegir l'aigua a l'olla i posar-hi totes les verdures (menys la patata), la carcanada i els ossos pel caldo.

Un cop tinguem l'olla plena s'ha de posar al foc fort i quan comenci a bullir baixar-lo a mitja potència i deixar bullir durant 3 hores.

Quan faltin 20 minuts per acabar la cocció s'ha d'afegir la patata, la botifarra negra i la pilota, passats els 20 minuts es para el foc i es cola el caldo.

*Pensa que la carn i les verdures són molt bones i es poden aprofitar per menjar de segon, o guardar i fer purés o croquetes.

Un cop tenim el caldo llest, s'ha de separar un litre i tornar a arrencar el bull, s'hi afegeix sal (al gust) i quan bulli s'hi posa la pasta, s'ha de deixar coure el temps que indiqui la marca de la pasta (aproximadament són entre 6 i 10 minuts).

Recordeu que un bon caldo depèn de la qualitat dels aliments amb el que el facis!

I que duran l'elaboració del caldo no s'hi ha de posar res de sal!
Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada