Ingredients:
Pel caldo:- aigua
- porro
- pastanagues
- api
- col
- nap
- xirivia
- carcanada de pollastre
- ossos pel caldo (os d'espinada, os de vedella, costella...)
- patata
- botifarra negra
- peu de porc
- Pilotes de carn picada.
- Orella de porc
Per la sopa (2 persones)
- 1 L de caldo
- 100 g de pasta de sopa
- sal
Preparació:
Primer de tot s'ha de pelar i netejar totes les verdures i preparar la carn (si està congelada, no cal descongelar-la).A continuació s'ha d'afegir l'aigua a l'olla i posar-hi totes les verdures (menys la patata), la carcanada i els ossos pel caldo.
Un cop tinguem l'olla plena s'ha de posar al foc fort i quan comenci a bullir baixar-lo a mitja potència i deixar bullir durant 3 hores.
Quan faltin 20 minuts per acabar la cocció s'ha d'afegir la patata, la botifarra negra i la pilota, passats els 20 minuts es para el foc i es cola el caldo.
*Pensa que la carn i les verdures són molt bones i es poden aprofitar per menjar de segon, o guardar i fer purés o croquetes.
Un cop tenim el caldo llest, s'ha de separar un litre i tornar a arrencar el bull, s'hi afegeix sal (al gust) i quan bulli s'hi posa la pasta, s'ha de deixar coure el temps que indiqui la marca de la pasta (aproximadament són entre 6 i 10 minuts).
Recordeu que un bon caldo depèn de la qualitat dels aliments amb el que el facis!
I que duran l'elaboració del caldo no s'hi ha de posar res de sal!
Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada