Sopa de porro i ceba.

Ingredients:

  • 1 porro gran
  • 1 ceba mitjaneta 
  • Aigua 
  • Crema de llet 
  • Ous (1 per comensal)
  • Pa de pagès (una llesca per comensal)
  • Formatge ratllat

Elaboració:

Primer de tot s'ha de pelar i tallar la ceba i el porro, un cop nets i tallats s'ha de fer un sofregit a la paella, amb un raig d'oli, un pessic de sal i les verdures, a foc molt lent i tapat.

Seguidament s'ha de posar aigua a una olla i es posa al foc per tenir-la bullint, la quantitat d'aigua dependrà de la densitat que vulguis que tingui la sopa (com menys aigua més espesa serà).

Mentre es fa el sofregit s'ha de fer un ou poché, per fer-lo es necessita un pot una mica fons, hi introduïm aigua i un raig de vinagre i es posa al foc, s'ha d'aconseguir que l'aigua quasi bulli però que no acabin de sortir les bombolles, i mantenir la temperatura, un cop s'aconsegueix s'ha de remenar per provocar un remolí a l'aigua i seguidament introduir l'ou (sense la closca) al centre del remolí, de seguida veuràs que la clara envolta el rovell, s'ha de deixar 3 minuts al foc, a continuació s'ha de col·locar l'ou dins un recipient amb aigua i gels per parar la cocció i finalment al plat.

Mentre fem els ous hem de pensar que s'està fent el sofregit i que s'ha d'anar remenant, quan tinguem el sofregit enllestit s'ha de tirar a l'olla que tenia aigua bullin i deixar que bulli uns 10 o 15 minuts, seguidament s'han de posar les llesques de pa al forn per torrar-les.

Quan tinguem la ceba i el porro bullits s'ha de triturar tot i afegir una mica de crema de llet (opcional), la crema de llet ha d'estar bullin per tal de què fasi l'efecte que ha de fer, finalment rectificar de sal i s'hi t'hi agrada afegir una mica de pebre.

Per acabar s'ha de posar el formatge al pa ja torrat i fer que es gratini.

Només queda col·locar l'ou al plat, la torrada i omplir-ho de sopa i llestos!!

Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada