Falàfels

 Ingredients:

  • 400 g de cigrons crus
  • 2 cebes
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • All
  • Comí en pols
  • Pebre
  • Julivert
  • Llevat químic (Royal)

Preparació:

En primer lloc s'han de posar, la nit anterior, els cigrons en remull.

Un cop ben remullats s'ha de treure'ls-hi l'aigua i deixar escorre el màxim d'aigua sobrant.

Un cop escorreguts s'han de triturar juntament amb tota la resta d'ingredients, les especies, es poden posar al final i anar barrejant fins que estiguin al punt adequat per cada persona.

A continuació s'ha de barrejar bé tot i fer boles per fregir, la massa quedarà un punt "liquida" mentre es pugui fer una mica una forma ja va bé, si es desitja que estigui més ferm només cal afegir farina de cigrons o pa ratllat*.

Un cop puguem fer boles s'han de fregir, per fregir hi ha d'haver suficient oli per cobrir l'aliment i ha d'estar molt calent abans de posar els falàfels dins.

Un cop fregits només cal extreure l'oli sobrant amb un paper de cuina i ja estan llestos per menjar.

Es poden acompanyar de pa de pita i amanida.

*si s'afegeix pa ratllat, no podrà ser apta per celíac, els cigrons no porten gluten.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada